Branding proizvoda i usluga

Branding proizvoda i usluga

Branding proizvoda i usluga podrazumijeva evaluaciju snage i pozicije branda, ukoliko je već prisutan na tržištu direktno ili putem postojećih posrednika. Nudimo uslugu razvoja lokalno prilagođenog branda, kroz definiranje te implementaciju branding strategije za pozicioniranje na lokalnom tržištu.

Branding proizvoda i usluga

Branding proizvoda i usluga – zašto je toliko važan?

Robna marka ili brend (eng. brand) je prepoznatljiva oznaka ili ime nekog proizvoda, koje često podrazumijeva i kvalitetu. Glavni cilj brandiranja proizvoda i usluga je stvaranje lojalnih korisnika, a korisnici brend primarno doživljavaju kao emociju, odnosno osjećaj sigurnosti i percepciju kvalitete. Stvaranje vjernih korisnika, bi trebao biti cilj svake kompanije koja želi opstati na tržištu te se i dalje razvijati.

Dobra branding strategija osigurat će održivi razvoj kompanije

Proces brendiranja je višedimenzionalna operacija. Ona podrazumijeva komunikaciju, prepoznatljivost, ukupnu dostupnost i kvalitetu proizvoda/usluge. Dok pojedine kompanije i uspiju osigurati određeni stupanj kvalitete, većina se spotakne na komuniciranju te kvalitete prema korisnicima ili ne uspije omogućiti dovoljno duboku penetraciju na tržištu kako bi bila što dostupnija svima zainteresiranima. Stvaranjem cjelokupne i višedimenzionalne branding strategije se kroz određeno vrijeme može kompaniju podići na zdrave temelje.

Branding strategija

Branding strategija sastoji se od identiteta kompanije (vizualnog i verbalnog), ispravnog pozicioniranja kompanije te određivanja temeljnih vrijednosti kompanije kojih će se ona pridržavati na duge staze. U današnjem ubrzanom svijetu, gdje se promjene događaju u sve manjim vremenskim intervalima, jedino kvalitetno pozicionirane kompanije mogu ići u korak s vremenom, mijenjajući se no uvijek pridržavajući se svojih temeljnih postulata.

Evaluacija snage i pozicije branda

Usluga evaluacije snage i pozicije branda pruža temeljitu analizu vašeg branda na tržištu. Proučavamo vašu prisutnost, percepciju potrošača, konkurenciju te identificiramo jake strane i slabosti. Na temelju dobivenih saznanja, pružamo strateške smjernice kako optimizirati brand i postići jaču poziciju na tržištu.

Razvoj lokalno prilagođenog branda

Razvoj lokalno prilagođenog branda fokusira se na stvaranje ili prilagodbu vašeg branda specifičnostima lokalnog tržišta. Ovaj proces uključuje pažljivo definiranje strategija koje uzimaju u obzir kulturne, jezične i potrošačke preferencije lokalne zajednice. Naša usluga osigurat će da vaš brand bude privlačan ciljanoj publici na lokalnoj razini prilagodbom vizualnog identiteta, izborom optimalnih marketinških kanala te provođenjem aktivnosti koje jačaju vezu između branda i potrošača.

Brendiranje usluga

Brendiranje usluga podrazumijeva stvaranje prepoznatljivog identiteta kroz vizualne elemente, naglašavanje kvalitete usluge te povezivanje s korisnicima kroz priču o brendu. Ključno je održavati učinkovitu komunikaciju s korisnicima, prilagoditi korisničko iskustvo identitetu brenda te time diferencirati uslugu od konkurencije. Cilj je izgraditi povjerenje, privući korisnike i stvoriti pozitivno iskustvo koje će potaknuti dugoročnu lojalnost.

Hrvoje Ljubičić
Hrvoje Ljubičić

Osnivač

Zauzmite mjesto na tržištu uz Operando

Kod nas je klijent na prvom mjestu. Kontaktirajte nas!

Analiza

Analiza tržišne vrijednosti
proizvoda i usluga

Branding proizvoda i usluga

Consulting

Financijski consulting i izrada feasibility studija

Consulting

Održivi razvoj

Solarne elektrane, filtracija vode, učinkovita rasvjeta

Outsourcing