Rekordna ulaganja u privatni sektor u 2022. godini

By Published On: 17 ožujka, 2023Categories: Održivi razvojTags:
Rekordna ulaganja u privatni sektor u 2022. godini

Europska banka za obnovu i razvoj izvijestila je o rekordnim ulaganjima u projekte privatnog sektora u Hrvatskoj tijekom 2022. godine koja su iznosila 297 milijuna eura, uz sve veći fokus na dekarbonizaciju i financiranje zelenih projekata.

Europska banka za obnovu i razvoj uložila je 297 milijuna eura u hrvatsko gospodarstvo 2022. godine, što je rekordna ulagačka godina u privatni sektor. Ta ulaganja iznose 82% ukupnih godišnjeg ulaganja Europske banke za obnovu i razvoj prethodne godine u Hrvatskoj, a većina sredstava, čak 63%, usmjerena u projekte tranzicije u zeleno gospodarstvo.

Financiranje privatnog sektora Europske banke za obnovu i razvoj u Hrvatskoj u 2022. godini uključivalo je 57 milijuna eura za proizvodnju obnovljive energije.

Lokalni i međunarodni savjetodavni projekti Europske banke za obnovu i razvoj s hrvatskim malim i srednjim poduzećima financirani su donatorskom potporom Europskog investicijskog savjetodavnog centra i fonda Europske banke za obnovu i razvoj za mala poduzeća.

Izvor:
privredni.hr (Objavljeno: 1. veljače 2023.)