Najbolji kuhinjski filteri za vodu protiv kamenca

Kada je u pitanju voda za piće, skloni smo vjerovati da je flaširana voda čišća i bolja od vode iz slavine. No, financijski nije najbolja opcija pa većina ljudi pije vodu iz slavine. Iako u Hrvatskoj još uvijek imamo zdravstveno ispravnu vodu, često je lošeg okusa i mirisa pa je filtracija vode za piće dobra odluka. Kuhinjski filter za vodu može čak biti jeftinija opcija nego što mislimo.

Voda za piće iz slavine

Naši domovi su opskrbljeni gradskom vodom. Voda se tretira protiv kemijskih kontaminata i sedimenata kako bi bila sigurna za piće. Voda se također dezinficira kako bi se uklonile bakterije i mikroorganizmi i spriječilo njihovo širenje.

Zašto je voda iz slavine lošeg okusa i mirisa?

Nakon tretiranja, voda iz slavine je spremna i sigurna za piće, ali svejedno može biti lošeg okusa i mirisa. Klor koji dezinficira vodu može uzrokovati neugodan okus i miris vode, ali i loše održavani cjevovodi mogu narušiti kvalitetu vode.

Ako je i vaša voda iz slavine lošeg okusa i mirisa, filter za vodu je pravo rješenje.

Vrhunska gotova ili po mjeri prilagođena rješenja za filtriranje i omekšavanje vode

Novi standard čiste vode za vaš dom i posao

Filteri za pitku vodu

Filteri za vodu najisplativija su opcija ako u svom kućanstvu želite imati posve čistu vodu bez okusa i mirisa. Sustavi za filtriranje vode naših partnera sastoje se od nekoliko uložaka za filtriranje, a svaki od njih predstavlja zaseban stupanj filtracije i rješava određeni problem koji možda imate s vodom iz slavine. Ukupan broj uložaka filtera za vodu ovisi o razini kvalitete koju želite postići.

Ako se pitate koji set uložaka odabrati za filtriranje vode, nastavite čitati!

Aktivni ugljen poboljšava okus vode

Aktivni ugljen je najbrži način da usavršite okus pretjerano klorirane vode. Filter s aktivnim ugljenom uklanja klor, poljoprivredne kemikalije, sedimente i organske tvari.

Kako kuhinjski filter za vodu s aktivnim ugljenom čisti vodu?

Aktivni ugljen ima spužvastu teksturu, punu pukotina pod različitim kutovima. Četiri grama granuliranog aktivnog ugljena ima ukupnu površinu nogometnog igrališta, što iznosi 6 400 m2. Obični uložak kuhinjskog filtera za vodu sadrži oko 0,5 kg granula aktivnog ugljena, što je dostatno za filtriranje vode iz slavine za 3 – 6 mjeseci.

Ultrafiltracija za umjereno zagađenu vodu

Ultrafiltracijska membrana filtera za vodu ima mnogo prednosti. Vrlo precizno filtrira vodu i iz nje uklanja kontaminate manje od 0,1 µm, što uključuje većinu bakterija, virusa i patogena.

Kako ultrafiltracijski sustavi čiste vodu?

Ultrafiltracijski sustav trenutno tretira vodu svaki put kada otvorite slavinu zadržavajući nečistoće na površini membrane, stoga vam nije potreban spremnik za skladištenje filtrirane vode. Zbog toga se ultrafiltracijski sustavi preporučuju za male stanove ili kuhinje s ograničenim prostorom ispod sudopera.

Filter za reverznu osmozu

Kako biste bili sigurni da je voda za piće iz slavine 100% čista, filter za reverznu osmozu najbolji je izbor. To je najpopularnija metoda filtriranja vode za uklanjanje bakterija.

Budući da je RO filtracija vode temeljita, potrebno je neko vrijeme da voda prođe kroz filter, stoga setovi za filtriranje vode reverznom osmozom dolaze sa spremnicima za filtriranu vodu. Zbog toga, RO sustavi za filtriranje vode nisu dostupni za cijelu kuću.

filter za reverznu osmozu Fitaqua - filter za vodu iz slavine

Filter za reverznu osmozu Fitaqua

Sustav molekularne filtracije vode temeljen na reverznoj osmozi . Uključuje tri mehanička predfiltera i postfilter s aktivnim ugljenom.

UV filter za vodu – dodatni korak dezinfekcije

Mikroorganizmi su osjetljivi na ultraljubičasto zračenje koje oštećuje njihov DNK. Zbog toga su UV filteri vrlo učinkoviti kad je u pitanju čišćenje vode od svih bakterija i virusa.

UV filteri dobro dezinficiraju vodu, ali ne uklanjaju druge štetne tvari, stoga se koriste u kompletu s drugim filterima za optimalne rezultate filtriranja vode.

Provjereno dobri filteri za vodu

Kuhinjski filteri za vodu rješavaju sve probleme koje možete imati s vodom iz slavine. Njihova kompaktna veličina omogućuje im da stanu u svaki kuhinjski ormarić ispod sudopera, a inovativan dizajn olakšava instalaciju.

Proizvodi naših partnera temelje se na najnovijim i najkvalitetnijim tehnologijama filtracije vode kako bi ispunjavali očekivanja klijenata.

Platinum Wasser filteri za vodu na slavini u kućanstvu

Platinum Wasser nudi filtere za tretiranje vode za piće koji omogućuju sigurnu i ukusnu vodu visoke kvalitete. Ponuda uključuje sustave filtracije vode u tri faze bazirane na reverznoj osmozi, mehaničkoj ili mineralnoj filtraciji.

Fitaqua kuhinjski filteri za vodu iz slavine

Fitaqua filteri za vodu predstavljaju moderno, ekonomično i ekološko rješenje za opskrbu visokokvalitetnom vodom za piće i pripremu hrane, kao i omekšavanje vode za kupanje te kućanske aparate kao što su perilice suđa i hladnjaci.

Bluefilters Professional filteri za vodu za poslovanje

Ključni sektori za Bluefilters Professional su HoReCa, industrije, saloni ljepote, uredi i javna upotreba, a u asortimanu nudi filtere i omekšivače vode različitih oblika i vrsta, zasebne zamjenjive filter uloške i samoposlužne aparate za vodu.

Vrhunska gotova ili po mjeri prilagođena rješenja za filtriranje i omekšavanje vode

Novi standard čiste vode za vaš dom i posao